søndag den 4. september 2011

Gulerodsboller med kerner og Emmermel

Disse boller er sunde, for de er fulde med gode ting, såsom; gulerod, solsikkekerner, græskarkerner, havregryn og emmermel.


  • 3,5 dl kold vand
  • 10 gram gær
  • 300 gram Emmermel
  • 200 gram hvedemel
  • 1/2 dl havregryn
  • 2 revne gulerødder (ca. 100-140 g.)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

How 2:

Aften før:
  1. Start med at opløse gæren i vandet og tilsæt derefter kerner, gulerødder og havregryn.
  2. Bland det sammen med salt og sukker og tilsæt dernæst mel. Men gør det løbende mens du rør i dejen. (Brug evt. en maskine) Dejen skal være klistret og stadig mulig at røre rundt uden for meget modstand.
  3. Når dejen er rørt sammen placeres den overdækket på køl natten over.
Næste morgen:
  1. Varm ovnen op til 230 grader og form 12 boller med våde hænder.
  2. Strø solsikkekerner ud over bollerne og bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter, men kig til dem, de skal være gyldne og så er de færdige.  
  3. Så er der serveret rygende varme lækre boller.

Tip:
Bruserbollerne kan også bruges som frosne bruserboller, bag dem i 10 minutter i stedet, og så i fryseren med dem, når du skal bruge dem kan du så tage dem inden du går i seng, og dække dem til og så lige bage dem de sidste 5 minutter næste dag.

Man kan også tage dem direkte fra fryseren, men så skal man regne med ca. 15 minutters bagetid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar